Aktuella Kurser

Temakväll Lydnad, regelverk

Vill du bli tryggare teoretiskt i gällande regelverk? Välkommen till temakväll där vi pratar regler kring sporten i klasserna startklass och lydnadsklass 1. Det kommer bli en trevlig teoretisk kväll när alla får ställa frågor som vi kommer försöka besvara på bästa sätt.

Datum & tid: Tisdag 25 juni kl. 18.00-21.00
Kostnad: 50:- inklusive kaffe/te, 100:- om man även vill ha en regelbok.
Plats: Lyan på Hallsbergs BK
Värdar: Lotta Ollander och Linda Holm
Anmälan via den här länken

Temakväll fokus/bubblan

Temakväll för dig som vill jobba med fokus så ni två är i en egen liten bubbla. Passar alla som vill ha lite mer fokus som ekipage.

Datum & tid: Måndag 1 juli kl. 18.00-21.00

Kostnad: 350kr

Instruktör: Lotta Ollander

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt

Anmälan till Lotta via denna länk

Temakväll Fritt följ Fullsatt. Reservplatser finns

Temakväll för dig som tränar tex. brukslydnad, rallylydnad eller tävlingslydnad. Passar både nybörjare och erfarna ekipage. Du väljer själv vilken del/delar av momentet som du vill fokusera på under kvällen.

Datum& tid: Tisdag 2 juli kl. 18.00-21.00

Kostnad: 350:-

Instruktör: Emelie Hörman

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt.

Max 6 deltagare. Först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan till: emelie.sbk@gmail.com I anmälan ange namn, adress, tfnnr och personnummer (10 siffror)

Longeringskurs

Longering är ett roligt sätt att aktivera sin hund på.  Förutom att hunden får springa av sig lite så kan man träna följsamhet, fjärrdirigering, stadga, högerhandling, hopp mm.  På kursens 3 tillfällen kommer vi att gå igenom grunderna i inlärning och några variationer i longering som man kan hitta på.

Datum och tid: 11/7, 5/8 och 15/8  kl.  18.00 – 20.15

Instruktör: Majsan Jonsson

Kostnad: 750 kr

Medlemskap i Hallsbergs BK obligatoriskt.

Anmälan: majsan.hicco@gmail.com

Ange namn, adress, telefonnummer, personnummer och medlemsnummer vid anmälan.

Temakväll Apportering

Apportering ingår bland annat i tävlingsgrenarna Lydnadsklass och Bruksprov. Det är också ett roligt moment att lära in för att aktivera hunden.

Passar både nybörjare och erfarna ekipage som under lättsamma former vill få tips om inlärning och förbättringar av momentet.

Datum och tid: Tisdag 9 juli kl. 18.00 – 21.00

Instruktör: Majsan Jonsson

Kostnad: 350:-

Medlemskap i Hallsbergs BK obligatoriskt.

Anmälan: majsan.hicco@gmail.com

Ange namn, adress, telefonnummer, personnummer och medlemsnummer vid anmälan.

Temakväll Bruksprov, regelverk

Vill du bli tryggare teoretiskt i gällande regelverk. Välkommen till temakväll där vi pratar regler kring bruksprov i klasserna appell och lägre. Det kommer bli en trevlig teoretisk kväll när alla får ställa frågor som vi kommer försöka besvara på bästa sätt.

Datum & tid: Torsdag 8 aug kl. 18.00-21.00
Kostnad: 50:- inklusive kaffe/te, 100:- om man även vill ha en regelbok
eller 100 kronor kaffe/te ingår ink regelbok
Plats: Lyan på Hallsbergs BK
Värdar: Lotta Ollander och Linda Holm
Anmälan via den här länken

Agilitykurs Blåbärsklass-tunnlar och hopp  Har startat

Inofficiell blåbärsklass i agility består av endast tunnlar och hopphinder. Banan brukar bestå av max 15 hinder. I den här kursen kommer vi att fokusera på handling i en bana bestående av endast tunnlar och hopphinder. Det är bra om din hund har testat på hopphinder och tunnlar, men inget krav. Krav är dock att hunden är minst 1 år gammal och klarar av att träna lös utan koppel. Kursen passar både dig som vill komma igång att tävla, och dig som vill ha agility som en rolig aktivering.
Datum och tid: Torsdagar 16 och 30 maj, 13 och tisdag 25 juni 2024 kl 18.30-20.15. Max 6 deltagare, först till kvarn gäller vi anmälan.
Instruktör: Kerstin Malm.
Kostnad: 650:- Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt.
Anmälan till: kegubi60@gmail.com
Anmälan ska innehålla Namn, adress, telefonnummer, mailadress och personnummer (10 siffror), samt hundens namn, ras och ålder.